Росія взяла курс на створення другого Придністров'я - військовий експерт


Росія взяла курс на створення другого Придністров'я чи Абхазії.
Війну РФ економічно не витягує, тому намагатиметься якось легалізувати окуповані території, повідомив військовий експерт Олег Жданов.
"РФ дала задній хід по місії ООН і, щоб себе якось показати, що вони – "миротворці", Кремль заявив про сприяння процесу обміну заручниками. Але українських полонених сепаратисти не віддадуть", – розповів фахівець.
Як пояснює Жданов, офіційно полонених у "Д/ЛНР" немає, тому що немає оголошеної війни між РФ і Україною. Статус цих людей визначається терміном: незаконно утримувані громадяни. Тому утримання українців сепаратистами, як за українським КПК, так і міжнародним правом межує з тероризмом.
"Для будь-якого терориста заручник – це шанс вийти сухим із води. Українські заручники – це гарантія для РФ. І у випадку спроби України почати військову операцію зі звільнення територій бойовики виставлять наших полонених на площі і будуть розстрілювати. Терористи знають, що ні за одним законом вони не підлягають амністії, оскільки вчинили військові злочини", - підсумував Жданов.
За даними Ірини Геращенко, представника України в тристоронній контактній групі, в тюрмах ОРДЛО утримуються 157 українця, - їх кількість зросла. За її словами, за останні 14 місяців немає жодного прогресу у питанні звільнення заручників.

Related

Події в Україні 4582957216522256497

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item