"Мінськ" не працює, треба приймати закон про колаборантів - Аваков


"Мінськ" не забезпечить перемогу у війні. 
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на форумі у Києві.
"Чи можуть Мінські угоди бути імплементовані як реальний механізм для досягнення миру і розв'язання конфлікту. На моє глибоке переконання - ні. Тим більше в тій манері, в якій Російська Федерація намагається їх інтерпретувати", - сказав він.
"Повинні бути наступні угоди. Чому Мінські? Повинні бути якісь Віденські, Паризькі, будь-які інші. В яких би дуже ясно були б інтерпретовані основні принципи, обговорювані політиками зараз. Перше - повне виведення всіх російських військових з'єднань з території України; контроль на кордоні спільно з миротворцями, які запропонував президент Порошенко, запровадження органів юстиції на окуповану територію на Донбасі і в Криму, проведення виборів. Відновимо верховенство українського закону - державний прапор, почнемо працювати в іншій системі координат", - продовжив міністр.
Аваков завив про "час соціальних компромісів".
"Волкер говорить про філософію обмеженою амністії. Я кажу про необхідність прийняття закону про колаборантів. Щось на зразок того, який був прийнятий у післявоєнній Франції де Голля. Потрібно приймати філософію амністії, яка підтримується усім суспільством на дуже простих принципах. Якщо на руках кров і життя українських солдатів, я не думаю, що ми можемо собі дозволити механізми амністії; якщо люди співпрацювали з місцевими адміністраціями, вимушено або по слабкості, тут повинна бути воля до примирення", - заявив він.
Також міністр розповів, як "добитися визволення Донбасу".
"Миротворці спільно з українськими силами стають на кордон, Росія забирає свої напівбандитські організації, які вона міняє як рукавички за вказівкою. Туди вводяться органи юстиції, ніяких народних міліцій, своїх додаткових "прокуратур" і "судів".Все виключно - в юридичному полі України. І тоді настає час тактики малих кроків. Потрібно доводити, що з Україною краще, ніж з окупаційним режимом", - пояснив Аваков.
Колаборант — особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною громадською чи військовою владою на шкоду власній країні.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців, заявляв у серпні президент Петро Порошенко.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Related

Політика 2306583525229488633

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item