У Запоріжжі суд звільнив від кримінальної відповідальності міліціонера, який керував побиттям майданівців

У справі Мурашко закінчився термін давності
У Запоріжжі суд ухвалив рішення у зв’язку з закінченням термінів давності звільнити від кримінальної відповідальності колишнього заступника керівника Комунарського районного відділу МВС України у Запорізькій області Ігоря Мурашка, обвинуваченого у справі про затримання та побиття учасників місцевого Майдану в 2014 році.
Таке рішення ухвалив Комунарский районний суд, повідомляє Радіо Свобода.
Справа Мурашка набула розголосу через застосування сили щодо п’ятьох учасників акцій протесту, які 19 лютого блокували місцеву військову частину, аби заблокувати їх виїзд до Києва. Мурашко очолював групу правоохоронців, які прибули до військової частини. Його в подальшому звинуватили в службовій недбалості через те, що він не припинив дії своїх підлеглих, які з застосуванням сили затримали активістів та відвезли до відділку.
У суді справу правоохоронця розглядали за обвинуваченням у "перевищенні влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством". Майору міліції загрожувало від 3 до 8 років в’язниці. А в жовтні 2015 року суддя Комунарского районного суду Марія Дмитрієва поновила Мурашка на посаді  заступника начальника райвідділу міліції. Йому призначили штраф 8500 грн, а також за позовом ще одного постраждалого Мурашко має компенсувати моральну шкоду у розмірі 5000 грн.
Раніше НВ повідомляло, що у Росії відмовилися задовольнити клопотання Генеральної прокуратури України в затриманні і екстрадиції колишнього командира київського полку міліції спеціального призначення Беркут Сергія Кусюка.

Related

Події в Україні 8824044436098730182

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item