Адміністрація Трампа готова змінити ставлення до питання надання зброї Україні - сенатор

Тепер ситуація зміниться - Джим Інхофф (в центрі) щодо надання зброї Україні
Адміністрація президента США Дональда Трампа рухається до схвалення рішення про надання оборонної зброї, заявив сенатор-республіканець Джим Інгофф.
Таку заяву він зробив у ході слухань комітету з питань збройних сил в Сенаті, передає Голос Америки.
На слуханнях в тому числі обирали заступника міністра оборони США з питань політики. Один з кандидатів Джон Руд відкрито заявив, що підтримує надання зброї України для захисту від російської агресії на Донбасі.
"Я переконаний, що президент Путін (президент РФ Володимир Путін - ред.) іноді вважає, що Захід проявляє слабкість", - сказав кандидат на пост заступника глави Пентагону.
Про прямі дії щодо допомоги Україні не йшлося, проте сенатор Інгофф зробив ремарку, яка звучала, як анонс гарантованої зміни позиції Вашингтона щодо надання Україні озброєнь.
"Що на вашу думку, відбувається в голові у Путіна зараз, коли пішла адміністрація, яка відмовлялася надати речі, які на думку нашого комітету потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться. Чи вважаєте ви, що ми рухаємося в правильному напрямку?", - запитав республіканець.
Нагадаємо, спецпредставник США по Донбасу Курт Волкер висловив думку, що екс-президент Барак Обама був не правий в питанні ненадання Україні летального зброї.
12 жовтня віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що рішення про надання Україні летального зброї в США підтримують на високому політичному рівні.

Related

Події у світі 1985823198261126727

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item