У Польщі заявили, що українці "не розрахувалися за Катинь"


В українсько-польських відносинах є питання розплати за катинський злочин. Про це заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Цихоцький в коментарі Польській пресовій агенції (ПАП).
"З українського боку бракує рішень, що сприяли б поступу в деяких двосторонніх питаннях, які загально звуться історичним діалогом", − підкреслив віце-міністр закордонних справ.
"Ті питання відомі українській стороні багато років. Вони з'явилися не під час поточної каденції сейму. Це й питання застосування мови радянських часів про польську окупацію (західних українських земель, – ред.). Це й питання церковної власності римо-католицької громади. Це й питання бездумної реабілітації чи глорифікації УПА й браку розплати за катинський злочин", − розповів Цихоцький.
Ймовірно, політик мав на увазі польсько-український конфлікт на Волині в роки Другої світової війни. Але обмовившись, замість "волинський" сказав "катинський".
Віце-міністр також згадав про рішення української сторони, які "нівелюють наші двосторонні заяви", як от "націлене на добре ім'я Польщі" вшанування солдатів Карпатської Січі на Верецькому перевалі за участі українського віце-прем'єра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Те вшанування, за його словами, є звинуваченням поляків у масових злочинах 1939 року.
Катинський злочин – розстріл НКВД військовополонених офіцерів Війська Польського в лісі під с. Катинь Смоленської області та інших місцях в 1940 році.

Related

Суспільство 4707056269467260378

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item