Немає причин не дати зброю. Америка про Україну

У США знову обговорюють поставки Україні зброї

Тим часом американська преса розмірковує, чи варто озброювати Київ.

 
Американський президент Дональд Трамп хоче, щоб Україна повернула свої території. Про це розповів спецпредставник США по Україні Курт Волкер.
 
"Я знаю, я чув від президента, що він хоче зробити. Він хоче замирення. Він хоче, щоб це вирішилося. Він хоче, щоб Україна повернула свою територію. Це чітко зрозуміло", - розповів Волкер виданню Politico.

Він не бачить причин не поставляти Україні летальну зброю і зазначає, що не вважає вагомим аргумент Кремля, що поставка Києву летального зброї призведе до ескалації конфлікту на Донбасі.
 
Волкер заявив, що з великою ймовірністю протягом року можуть бути відновлені активні бойові дії на сході України.
 
"Я б сказав, ймовірність - не менше 80 відсотків. Є шанс, що нічого не буде, але найбільш вірогідний сценарій, що все продовжиться", - сказав дипломат.
 
Він також підкреслив, що остання зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим була "кроком назад".
 
"Вони повернулися до вихідної позиції. Можливо, це сталося з причин, не пов'язаних з Україною, а просто через стан відносин Росії і США. Це може бути пов'язано з відсутністю зустрічі Путіна з Трампом", - сказав дипломат.
 
Також Волкер заявив, що Україна повинна бути готова надати особливий статус Донбасу і амністувати сепаратистів, якщо хоче повернути контроль на цій території.
 
Тим часом американська преса розмірковує, чи варто давати Україні зброю.

Related

Події у світі 3468745936300909374

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item