Протест у Раді: активісти прорвалися до парламенту та вимагали арешту Миколи Скорика

Представники руху "Традиція і порядок" розгорнули у Верховній Раді плакат з вимогою заарештувати народного депутата від "Опозиційного блоку" Миколу Скорика.
Декілька активістів організації потрапили до будівлі парламенту та з балкону зали засідань вивісили плакат із написом "Тітушковода Скорика – під Арешт", передає "Інорматор".
Прибічники руху "Традиція і порядок" скандують "Скорика – під арешт!".
Автор: "Інформатор"
Плакат з вимогою заарештувати народного депутата від “Опозиційного блоку” Миколу Скорика.
"У рамках кампанії, в якій ми вимагаємо нарешті покарати функціонерів режиму Януковича, ми провели акцію у Верховній Раді. ЇЇ присвятили правій руці Льовочкіна, людині, яка безпосередньо відповідальна за злочини "Антимайдану" в Одесі, яка виконувала ряд злочинних наказів і до сих пір спокійно себе почуває в Україні – Миколі Скорику. Хоча генеральний прокурор Юрій Луценко говорив, що на нього є вся необхідна доказова база, якої достатньо для притягнення до кримінальної відповідальності. Ще раз підкреслюю, що наша акція – це частина загальної кампанії, яка присвячена всім людям режиму Януковича. Складається враження, що якщо б Янукович і Азаров не покинули Україну, то вони б так само як Скорик і Льовочкін спокійно себе тут почували", – заявив лідер політичного руху "Традиція і порядок" Богдан Ходаковський.
Раніше прихильники руху "Традиція і порядок" вже вимагали притягнення до кримінальної відповідальності і арешту народного депутата від "Опозиційного блоку", колишнього члена "Партії регіонів" Миколи Скорика. Таку вимогу висловили активісти, виклавши відповідну заяву на своїй сторінці у Facebook.
За словами прибічників руху, під час проведення 19 вересня під стінами НАБУ акції з вимогою покарати колишнього очільника адміністрації президента Януковича Сергія Льовочкіна, депутат від "Опозиційного блоку" та права рука Льовочкіна Микола Скорикназвав учасників акції "тітушками".
"Однак, він особисто керував найманцями, які 19 та 23 лютого 2014 року в Одесі калічили активістів місцевого Євромайдану та журналістів. Скорик особисто відповідальний за ряд злочинів, що здійснювалися за часів правління Януковича", – заявили тоді учасники руху "Традиція і порядок".
На початку червня народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий в ефірі телеканалу ZIK заявив, що у нинішньої влади немає політичної волі на правову державу.
"Це показово. Подивіться на зміни до кримінально-процесуального кодексу, ініційовані Генеральним прокурором Луценком. Вони забирають у адвокатури права, які були раніше, і дають тиранічні повноваження всій вертикалі ГПУ. Хто за це голосує? Блок Порошенка, Народний Фронт, Батьківщина і частина Опозиційного блоку, в тому числі пан Скорик, по якому є вся доказова база, який особисто керував "тітушнею", яка калічила людей 23 лютого 2016 року в Одесі. Про те, що вся доказова база про притягнення пана Скорика до кримінальної відповідальності і арешту є, генеральний прокурор говорив на прес-конференції 7 вересня торік. З того часу подання так і не з'явилося. А тепер ми бачимо голосування за зміни до КПК. За ініційовані Луценком зміни до КПК раптом голосує частина Опозиційного блоку. Існують базові проблеми в політичній волі. У нинішнього керівництва держави, як і у минулого, немає політичної волі на правову державу. Їм потрібна "ручна" прокуратура, їм треба "ручні" суди, їм треба максимально обмежити права захисту і адвокатів", – зазначив тоді парламентар. Пізніше Лозовий заявив, що на народних депутатів Сергія Лещенка і Миколу Скорика подань ГПУ не буде, адже вони вигідні теперішній владі.
У серпні одеський громадський активіст і блогер Сергій Стерненко заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко не реагує на діяльність одіозних прихильників "русского мира" в Одесі.
"Майже рік тому Луценко у справі побиття майданівців та журналістів під стінами Одеської ОДА 19.02.14 робив сенсаційну заяву — впродовж 7 днів обіцяв зробити подання на зняття недоторканості зі Скорика, як організатора того кричущого злочину. Невдовзі після цього прокуратура оголосила в розшук іншого фігуранта цієї справи — Дмитра Копилова, який був основним постачальником тітушок, однак Копилов і досі на свободі" – написав Стерненко.

Related

Політика 1846373813733485243

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item