Україна направила запит в Інтерпол для розшуку олігарха Курченка

Сергій Курченко ховається від слідства, але продовжує заробляти на схемах в Україні
Українська сторона подала заявку до Генерального секретаріату Інтерполу для оголошення в міжнародний розшук українського олігарха Сергія Курченка.
Таким чином українське слідство має намір встановити, де саме ховається Курченко.
Відповідну копію заявки опублікувала спікер генпрокурора Лариса Сарган.
У ГПУ нагадали, що олігарха правоохоронці підозрюють в створенні злочинної організації, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків і здійсненні інших злочинів.
"Тільки від його злочинних махінацій з нафтопродуктами в державний бюджет не надійшло понад 2 мільярдів гривень", - написала Сарган.
Зараз у справі Курченка проходять 22 людини зі статусом підозрюваних і обвинувачених. Суд вже підтвердив провину 15 фігурантів злочинних схем.
Раніше повідомлялося, що Курченко монополізував імпорт дизпалива Газпрому в Україні.
13 листопада в Одеській області в рамках розслідування злочинної схеми Сергія Курченка на користь держави конфісковано близько 100 тис. тонн нафтопродуктів вартістю понад 800 млн грн.

Нагадаємо, що Сергій Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка впродовж 2010 - початку 2014 рр. здійснила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом.
З березня 2014 року Курченко знаходиться в міжнародному розшуку.
У схемах олігарха був також задіяний Одеський нафтопереробний завод для ухилення від податків в особливо великих розмірах. За даними слідства, на ОНПЗ було поставлено для переробки нібито з метою подальшого реекспорту 800 тис. тонн нафтопродуктів. Однак фактично нафтопродукти не реекспортувати, а залишалися в Україні. В результаті з 2012 по 2014 рр. державі було завдано збитків в сумі 1,2 млрд грн.

Related

Події в Україні 3371240394606824402

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item