Генпрокуратура та СБУ зірвали піврічну спецоперацію НАБУ


Генеральна прокуратура та Служба безпеки України зірвали спецоперацію Національного антикорупційного бюро щодо виявлення корупціонерів у Державній міграційній службі України. А затриманий "агент НАБУ" працював під прикриттям.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
"29 листопада, під час документування одного з епізодів за участі першого заступника голови Державної міграційної служби, оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Національного бюро, який працював під прикриттям. За інформацією НАБУ, йому інкримінують провокацію хабара", - ідеться в повідомленні.
Інцидент стався через те, що працівники НАБУ не мають права на прослуховування підозрюваних. У рамках справи телефонні розмови слухав співробітник СБУ. Він розкрив цю інформацію одному з об'єктів негласних слідчих дій. Також у Бюро зазначили, що СБУ завербувала зазначеного фігуранта з метою незаконного тиску і кримінального переслідування працівників НАБУ.
"За інформацією НАБУ, наразі плануються затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Крім того, з вечора 29 листопада на зв'язок не виходять 7 працівників НАБУ, які виконували оперативне завдання з документування епізоду за участі першого заступника голови ДМСУ. Їхнє місцезнаходження наразі невідоме", - зазначають у відомстві.
Керівники НАБУ та САП мають намір 30 листопада зустрітися з генеральним прокурором Юрієм Луценком і пояснити йому деталі спецоперації.
29 листопада СБУ та ГПУ провели обшуки у працівників НАБУ. Затримали "агента НАБУ" нібито під час спроби передачі хабаря першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

Related

Політика 416512193532880413

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item