Матіос вважає себе найпідготовленішим для керування ДБР


Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що має більший за інших кандидатів досвід для керування Державним бюро розслідувань.
Про це він сказав на брифінгу у Києві.
"Як би це не звучало, але я єдиний з усіх керівників чинних правоохоронних органів у державі, навіть у порівнянні з моїми колегами з НАБУ і САП, протягом півроку двічі проходив поліграф зі всіма витікаючими питаннями і відповідями... Вважаю себе найбільш підготованим. Але сприйму будь-який вибір комісії і не буду його оскаржувати у випадку не обрання.
Я не можу подобатися всім. Але можу пишатися роботою очолюваного колективу (військової прокуратури.)", - сказав Матіос.
За його словами, ім'я керівника ДБР комісія оголосить у четвер, 16 листопада.
З 20 листопада в Україні мало б запрацювати Державне бюро розслідувань. Саме в цей день п'ять років тому набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс. У ньому передбачено, що через п'ять років після набуття чинності КПК Генеральна прокуратура втрачає функцію слідства і має натомість лише підтримувати обвинувачення в суді.
Частину справ щодо розслідувань випадків топ-корупції, відповідно до вимог КПК, Генпрокуратура вже передала Національному антикорупційному бюро. Інші справи найвищих держслужбовців, депутатів, суддів, правоохоронців та військових ГПУ повинна передати новому правоохоронному органу - Державному бюро розслідувань.

Related

Політика 1662862924127103611

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item