СБУ запобігла спробі спецслужб РФ купити українське устаткування

Устаткування планували відвезти в Росію

Устаткування запорізького заводу могло бути використано у військовій промисловості.

Правоохоронці викрили спробу представників російських військово-промислових компаній отримати для потреб оборонного комплексу РФ продукцію одного з підприємств в Запоріжжі.

Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що в умовах введених Україною санкцій для забезпечення потреб Збройних сил РФ військовою продукцією російські спецслужби розробили нелегальний механізм закупівель товарів в Українській державі.
Зокрема, оперативники задокументували, що в 2016 році через українські комерційні структури, підконтрольні громадянам РФ, організатори планували налагодити поставки в Росію високотехнологічного обладнання українського виробництва в обхід визначених державою обмежень.




"Ділки збиралися легально придбати товари подвійного призначення на фірми-резиденти і переправити продукцію в країну-агресор. Згідно з висновком профільних експертів, обладнання запорізького заводу, зокрема, може бути використано у військовій промисловості", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків на підприємстві та у фігурантів справи вилучено зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Проводяться першочергові слідчо-оперативні дії.Нагадаємо, Україна в 2018 році запустить серійне виробництво ракетних корпусів для систем залпового вогню.

Related

Події в Україні 507533655996871845

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item