Аваков розповів про проект конституційної реформи

Голова МВС, один із лідерів партії Народний фронт Арсен Аваков

Законопроект передбачає чітке розмежування повноважень президента і прем'єр-міністра.

Проект конституційної реформи, спрямований на усунення дуалізму влади, вже готовий. Про це заявив міністр внутрішніх справ, один із лідерів партії Народний фронт Арсен Аваков, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"У нас є такий проект Конституції... Він прописаний нашими юристами. Ми готові його вносити до парламенту, але ми не готові гратися в цю гру. Ми готові робити те, що може бути імплементовано", - сказав Аваков в Харкові в неділю, 19 листопада. 
За його словами, проект передбачає, зокрема, чітке розмежування повноважень президента і прем'єр-міністра. 
"Ключовий параграф цієї реформи - усунення дуалізму влади. Ефективність влади - так, щоб не боровся чиновник з іншим чиновником за повноваження, за велич і т. д., щоб прем'єр-міністр робив свою роботу, а президент - свою, щоб вони не змагалися, щоб не конфліктували. Нині система так виписана, що вони апріорі стикаються в конфліктах, потрібно змінити цю ситуацію... Повноваження повинні бути дуже чітко делеговані", - сказав Аваков. 
За словами політика, Народний фронт проведе додаткові консультації як із партнерами по парламентській коаліції, так і з представниками інших фракцій і внесе проект до парламенту, коли його буде готове підтримати конституційна більшість.
"Це дуже ясні парадигми, їх небагато, ми їх запропонуємо колегам в парламенті (колегам з коаліції, колегам з інших фракцій теж) ще раз. Сподіваюся, що створиться критична точка, коли це підтримають... Це 300 голосів (необхідно для внесення змін до Конституції - ред.). Вноситимемо, коли ми будемо бачити, що є готовність", - сказав Аваков.

Related

Події в Україні 2218216994025085092

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item