США не згодні з відмовою Росії говорити про анексію Криму


Сполучені Штати не згодні з заявами російської влади про те, що питання анексії Криму закрите і не повинне обговорюватися.
Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер в інтерв'ю виданню Politico.
"Я піднімав питання Криму, та росіяни кажуть: "Ми не збираємося говорити про Крим". Важливо відзначити, що ми не згодні з цим", – сказав Волкер.
Він додав, що відмінність між Кримом і Донбасом "майже неіснуюча". "Це російське втручання, російська окупація території", – сказав спецпредставник.
"Мінські угоди були спрямовані на вирішення лише конфлікту на сході, там, де відбуваються активні бої. В середньому, український солдат гине кожні три дні зараз, на території України, захищаючи країну. Отже, це дуже гарячий конфлікт.
Ситуація з Кримом не така. Ми не приймаємо вторгнення Росії й окупацію Криму та заявлену анексію, але якщо ми зможемо досягти прогресу в іншому – на Донбасі, ми повинні це зробити", – сказав Волкер.
Нагадаємо, на початку листопада спецпредставник Держдепартаменту США вже заявляв, що можливе врегулювання ситуації на Донбасі не змінить політику невизнання російської анексії Криму.

Related

Події в Україні 2115587698517386248

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item