Кремль пропонує зробити новий "кордон" з Україною - Кучма

За словами Кучми, РФ має намір створити "друге Придністров'я"
Український представник в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив, що Москва має намір створити на лінії зіткнення на сході України новий "кордон".
Про це він сказав, коментуючи переговори спецпредставника США Курта Волкера з помічником глави Кремля і куратором проросійських терористичних організацій "ДНР/ЛНР" Владиславом Сурковим, передає Українська правда.
"Те, що пропонує Росія на лінії зіткнення, - це зробити новий кордон з Україною, і зробити щось на кшталт Придністров'я, знову заморожений конфлікт. Але це буде щось набагато гірше Придністров'я, бо у Придністров'я немає кордонів з Росією. А тут 420 кілометрів кордону, якого ми не контролюємо взагалі ", - зазначив Кучма.
За словами українського представника, з 29 пунктів проекту розміщення миротворців ООН на Донбасі, який запропонували США, РФ готова прийняти лише три.
"І те, бачте, кажуть: три - це не нуль. Так, це нуль, тому що головна проблема - і головна позиція українська повинна бути незмінна: миротворчі війська повинні бути присутніми на всій території України, включаючи російсько-український кордон!", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що підтримує введення миротворців ООН на Донбас.
У той же день Росія направила в Організацію Об'єднаних Націй проект резолюції про розміщення миротворчого контингенту.
У свою чергу МЗС України заявило, що розміщення місії ООН на сході країни може відбутися тільки після згоди української сторони.
У дипломатичному відомстві зазначили, що заява Путіна - це чергова спроба Росії, яка сама є стороною конфлікту, показати агресію внутрішнім українським конфліктом і спотворити саму мету введення миротворчої операції.
У Державному департаменті США наполягають, що миротворці ООН повинні бути розміщені на всій території Донбасу, а не тільки на лінії розмежування.

Related

Події в Україні 569431911568457124

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item