МЗС України відреагувало на заяву генсека Ради Європи щодо можливості зняття санкцій з РФ

МЗС України 
Речниця МЗС України Мар’яна Беца заявила, що жодних підстав до повернення Росії до ПАРЄ немає.
Про це Беца написала у Twitter
"Повернення РФ в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень, відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ, суперечить міжнародному праву", - написала Беца.
Вона додала, що РФ не виконала жодної резолюції в рамках РЄ, жодної в рамках ООН чи ОБСЄ. Таким чином, у питанні виконання міжнародного права, цінностей не може бути жодних компромісів.


Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд в інтерв'ю виданню Financial Times допустив скасування санкцій проти Росії, які були накладені за вторгнення в Україну.
За його словами, таке рішення допускають через побоювання, що Росія в зв'язку з обмеженнями може вийти з цієї організації, що "може стати ударом по захисту прав людини в світі.
На його думку, Європейський суд з прав людини і Конвенція 1949 року також ще важливі і для російських громадян. І якщо Росія покине РЄ, "це буде негативна подія і для самої Європи".

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресії цієї країни проти України. З того часу російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій.
ПАРЄ на засіданні 11 жовтня затвердила резолюцію, яка фактично відкриває шлях до зняття політичних санкцій з Російської Федерації.
Однак 12 жовтня спільний комітет ПАРЄ і міністрів Ради Європи не зміг створити робочу групу, яка мала шукати шляхи повернення Росії в ПАРЄ.

Related

Події у світі 1339830832708935282

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item