Україна готова до обміну заручниками з ОРДЛО — радник голови СБУ

Останній обмін полоненими відбувся в 2016 році
Ураїна готова передати представникам окремих районів Донецької та Луганської областей більше 300 осіб із їхнього списку в обмін на 74 українських заручники.
Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає Інтерфакс-Україна.
"Зрозуміло, що в Донецьку і Луганську сидять маріонетки, і фактично лідер Росії веде переговори сам з собою. Але для нас головне - результат. Ми готові згідно з домовленостями і тими цифрами, які зараз обговорюють, і вже в ЗМІ говорять, що 307 осіб - це ті, що скоювали злочини проти цілісності України, які були в списку з боку ОРДЛО, - ми готові в рамках домовленості за певною процедурою їх туди передати, щоб забрати 74 людини", - сказав Тандіт.
Всіх затриманих українською стороною, кого можна законно віддати, Київ готовий віддати в обмін на тих, кого утримує інша сторона.
"На сьогодні вважаються (заручниками – ред.) 158 осіб... Але ми говоримо про те, що 87 осіб наших заручників, - це ті наші герої, місцеперебування яких ми знаємо, вони говорять про інші цифри", - сказав радник голови СБУ.
"Ми, йдучи на компроміси, готові до такої схеми, головне - щоб це було швидше, тому що, фактично, багато з наших хлопців там уже близько трьох років", - додав він.
Раніше повідомлялося, що українська сторона готова до обміну полоненими за формулою "всіх на всіх".
Нагадаємо, останній обмін полоненими відбувся в 2016 році.

Related

Події в Україні 6889175720446350359

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item