Росіяни відмовляються від дорогих сигарет на користь махорки

У російській провінції сигарети багатьом уже не по кишені

Російський сенатор Рябухін зробив для себе жахливе відкриття.

 
Через високі ціни на сигарети громадяни Росії відмовляються від сигарет, вважаючи за краще вирощувати власний тютюн на дачах і городах. Про це в четвер, 23 листопада, заявив голова комітету Ради Федерації з бюджету і фінансових ринків Сергій Рябухін, передає Інтерфакс.
 
"Мені кажуть, що в Поволжі, у деяких - не буду називати зараз - регіонах, мені деякі губернатори кажуть, нібито народ почав минулоріч тютюн висаджувати на дачах, на городах. Тому те, що ви іноді себе тішите і впадаєте в таку ілюзію ідилії, насправді, в житті це трішки по-іншому ", - сказав Рябухін на засіданні комітету.
 
Він додав, що, за статистикою, виробництво сигарет у Росії впало на 21%, і курити нібито стали менше, але насправді, це не так.
"Коли приїжджаєш у регіон, з жахом дізнаєшся, що народ перейшов на вирощування тютюну, на махорку", - поскаржився сенатор.
 
Зростання популярності кустарного тютюну зазначив і голова ради директорів АТ Погарська сигаретного-цигаркова фабрика Ігор Моїсеєв. Також він визнав, що через підвищення акцизів російські сигарети не можуть конкурувати з продукцією із Білорусі та Казахстану.
 
"У цьому році ми Приму не виробляли взагалі, бо в сьогоднішніх умовах вона не може коштувати менше 60 рублів, а на ринку білоруська продукція з ціною від 40 до 50 рублів чудової якості, з фільтром, зроблена на Гродненській державній тютюновій фабриці. Тому в сьогоднішніх умовах, фактично, держава у нас право виробляти відняла", - сказав Моїсеєв.
 
Як повідомлялось, раніше Верховна Рада схвалила зростання акцизів на сигарети на третину. Зараз мінімальне податкове зобов'язання для сигарет в Україні складає 20 євро (596,05 грн) за 1 тис. штук.

Related

Суспільство 4684563909975276711

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item