Трампу радять видати Україні грант на Javelin

Україна може отримати грант на покупку протитанкових ракет

Рада нацбезпеки запропонувала президенту один із варіантів щодо поставок летальної зброї в Україні.

Рада національної безпеки США запропонує президенту Дональду Трампу рекомендації по фінансуванню і продажу протитанкових ракет українському уряду. Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США, передає ABC News.
 
"Рада національної безпеки вирішила дати "зелене світло" на виділення грантового пакета в розмірі $47 млн ​​доларів уряду України на покупку американської військової зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin", - йдеться в повідомленні.
 
Таким чином, якщо Трамп піде на цей крок, це змінить позицію республіканців. Коли Трамп йшов на вибори, лунала заява, що "США будуть належним чином підтримувати Україну", але не було й мови про постачання летальної зброї.
 
Таким чином, щоб Україна отримала летальну зброю, продаж повинні підтвердити президент і Конгрес. За словами представника Держдепу, в найближчі тижні відбудеться зустріч, присвячена обговоренню цієї теми.
 
Нагадаємо, Сенатор-республіканець Джим Інгофф заявив, що адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонної зброї.
 
Трамп отримав на підпис схвалений Сенатом оборонний бюджет країни на 2018 фінансовий рік, який передбачає 350 мільйонів доларів військової допомоги Україні, зокрема у вигляді летальної зброї.

Related

Події у світі 1487718814285588192

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item