Нідерланди звинуватили Росію у спробі вплинути на громадську думку щодо MH17

Кайса Оллонгрен
Російські спецслужби намагаються вплинути на громадську думку в Нідерландах, поширюючи фейкову інформацію, заявила міністр внутрішніх справ країни Кайса Оллонгрен.
Як передає DutchNews.nl, Росія, за її словами, спробувала вплинути на думку громадськості щодо катастрофи MH17. Йдеться, зокрема, про підроблений веб-сайт, який був зроблений під офіційний сайт нідерландського слідства і заповнений недостовірною інформацією. 
Міністр також повідомила, що нідерландські компанії стають мішенями для російських хакерів, а співробітники спецслужб Росії збирають дані в Нідерландах і намагаються впливати на процес прийняття рішень. 
"Нідерланди постійно відстежуються російськими службами безпеки", - сказала Оллонгрен. 

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17. 
28 вересня 2016 року Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії. 

Related

Події у світі 4071546015708113614

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item