NASA показали, як будують найпотужнішу ракету в історії

Фотограф Вінсент Фурньє показав зображення майданчиків NASA, на яких будують ракету SLS (Space Launch System).
Безпілотну капсулу Orion планують запустити в 2019 році, пише espreso.tv.
Капсула доставить необхідний для створення станції вантаж на орбіту Місяця. На початку на супутник Землі прилетять люди.
Основну частину ракети збирають за допомогою такої техніки: циліндр металу обертаються між алюмінієвими плитами. Вони нагріваються і досягають консистенції олії. Потім металеві секції з'єднують між собою. Їх шліфують вручну. Далі фахівці сканують бак на наявність дефектів за допомогою ультразвуку та рентгенівських променів.
Автор: wired.com
Водневий паливний бак
Водневий паливний бак
Висота баку для водню 40 м. Його переміщають з вертикального положення у горизонтальне два крани з надточним наведенням по GPS і системою лазерного вирівнювання. Процес триває майже 3 дні.
Двоє техніків близько 3 місяців вручну обробляють спеціальним спреєм ізоляційний шар на адаптері. Його висота близько 8,5 метрів.











Автор: wired.com
Стартовий адаптер
Стартовий адаптер
Паливний бак зварюють за допомогою інструменту Circumferential Dome Weld Tool.
На ракету встановлюють 4 двигуни. Вони витримують температури від -250°C до 3,3 тис°C.
Два найпотужніших прискорювачі кріплять на Intertank. Це - найміцніша деталяя ракети. Вона занадто товста для зварювання. Інженери використовують 8 панелей і 7,7 тис. гвинтів.
Після будівництва Intertank влаштують стрес-тестування з використання. Для цього використають більше сотні гідравлічних приводів, 8 км дротів і 46 авіонічних коробок.
Автор: wired.com
Інструмент для зварювання куполоподібного бака
Інструмент для зварювання куполоподібного бака
Кожна коробка тестуватимуть у термальній камері та на спеціальних столах для створення вібрації. рів, які імітують навколишнє середовище і стан ракети по всій траєкторії. Інженери перевіряють кожну деталь в аеродинамічних трубах.
Автор: wired.com
Аеродинамічна труба
Аеродинамічна труба
Капсулу тестуватимуть в океані. Екземпляр також пройде випробування електрикою. Варто переконатися, що з капсулою Orion нічого не станеться в разі потрапляння блискавки.
12 листопада з космодрому на о. Воллтс, штат Вірджинія, США запустили розроблений американською компанією Orbital Sciences Corporation за активної участі КБ "Південне" ракетоносій "Antares". Апарат вивів у космос вантажівку "Cygnus".

Related

Технології 2613504029213907

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item