В Україні діє вірус-шифрувальник Scarab

Україну атакує новий вірус

Кіберполіція рекомендує користувачам уважно ставитися до всієї електронної кореспонденції.

У прес-службі Нацполіції повідомили, що кіберполіція зафіксувала масове поширення вірусу-шифрувальника, відомого як Scarab.

Зазначається, що фахівці з кібербезпеки вперше виявили вірус в червні 2017 року, а 24 листопада зафіксували його розповсюдження за допомогою найбільшої спам-ботнет мережі Necurs.
Встановлено, що з використанням Necurs було заражено понад 12 мільйонів електронних листів, в яких містилися файли з новою версією Scarab ransomware.
У кіберполіції вказали, що електронні листи, в яких містився Scarab, були замасковані під архіви з відсканованими зображеннями. Ці листи містили всередині архів 7Zip, з заархівованим Visual Basic скриптом. Після його спрацьовування на комп'ютер користувача завантажується і запускається EXE-файл - вірус Scarab ransomware.
Після успішного шифрування вірус створює і автоматично відкриває текстовий файл з вимогою викупу, а потім розміщує його на робочому столі.
За добу в Департамент кіберполіції не надходило звернень і заяв щодо ураження цим вірусом.
Для зменшення ризику зараження техніки вірусом, фахівці рекомендують користувачам ретельно і уважно ставитися до всієї електронної кореспонденції.
Нагадаємо, 24 жовтня Україною, Росією та іншими країнами поширився вірус BadRabbit. Фахівці з кібербезпеки дізналися, що його творці планували зараження протягом декількох днів, а жертвами мали стати великі банки.

Related

Технології 2728670852548123195

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item