14 фактів про перший концепт електровантажівки від Tesla

Вантажівки Tesla мають надійти у продаж у 2020 році
Очолювана Ілоном Маском американська компанія Tesla представила першу електровантажівку Tesla Semi Truck, здатну проїхати на одному заряді 800 км.
Журнал Новое Время підготував інфографіку про перший у світі концепт електровантажівки з точно розрахованими витратами енергії та ціною.
1. Semi Truck має чотири незалежних електродвигуни на задніх осях для максимальної потужності і прискорення, а також зниження витрат енергії на 1 км шляху.
2. Вантажівка обладнана шістьма гальмівними колодками, які дозволяють перетворювати енергію гальмування на заряд для акумуляторних батарей.
3. Коефіцієнт аеродинамічного опору Semi Truck - 0,36. Це дозволяє йому набрати швидкість швидше, ніж найшвидший серійний автомобіль у світі - Bugatti Chiron, коефіцієнт аеродинамічного опору якого - 0,38.
4. Від 0 до 96 км/год максимально завантажена фура розганяється за 20 секунд, порожня - за 5 секунд.
5. Вантажопідйомність - 36,2 т.
6. Запас ходу Semi Truck, залежно від акумулятора, 480 км або 800 км.
7. За 30 хвилин від високошвидкісної зарядної станції фура зможе зарядитися на 80%, цього вистачить на 643 км шляху.

8. Гарантійний пробіг вантажівки - 1,6 млн км, що дорівнює приблизно 40 навколосвітнім подорожам.
9. Посилене лобове скло Semi Truck здатне витримати удар каменя, який вилетів з-під колес іншої машини.
10. Вантажівка обладнана системою автопілота, яка забезпечує можливості автономного, без участі водія, екстреного гальмування, виявлення смуги і попередження про зміну смуги руху.
11.Завдяки системі автопілота декілька вантажівок Semi Truck можуть об'єднуватися в караван Tesla Semi Convoy і без водіїв прямувати слідом за провідною машиною.


12. Формат кабіни не передбачає наявності спального місця, оскільки вантажівка розрахована на регіональні перевезення на невеликі дистанції.
13. Головна перевага Semi Truck - економічність: якщо на вантажоперевезення з використанням дизельних автомобілів витрачається близько $1 на 1 км шляху, то вартість вантажоперевезень Semi Truck - $0,57 на 1 км шляху.
14. Фура розрахована на одну людину, у ній є багажник для речей водія. Водійське сидіння розташоване в центрі кабіни. Боковий огляд можливий завдяки двом сенсорним екранам по боках від керма. Лівий сенсорний екран - для моніторингу бортових показників та управління різними функціями. Правий сенсорний екран - для навігації та управління мультимедійною системою.

Related

Технології 610071652109972192

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item