Бірюков: Серед колишніх заручників 14 осіб підозрюються у дезертирстві

Серед звільнених є фігуранти кримінальних справ
Радник президента України Юрій Бірюков заявив, що серед 74 звільнених з полону бойовиків українців 14 осіб підозрюються у дезертирстві
"Всі служби, відомства, групи і так далі - всі були чудово обізнані про те, що в числі 73 звільнених не всі "героїчні герої". Якщо конкретно, то 14 осіб: по ним є кримінальні провадження за фактом самовільного залишення частин", - повідомив він на своїй сторінці в Facebook.
За словами Бірюкова, з гуманних міркувань щодо родичів було прийнято рішення не розділяти всіх звільнених на етапі зустрічі.
Він наголосив, що в разі визнання їх винними в суді, на них не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги.
Нагадаємо, що 27 грудня відбувся масштабний обмін полоненими між Україною і бойовиками окупаційних сил РФ на Донбасі. В результаті були звільнені 74 українські заручники, одна жінка побажала залишитися в "ДНР". Вона сказала, що має проукраїнську позицію, але сім'я в Донецьку, тому залишається.
Україна передала на окуповані території 233 людини. 65 осіб відмовилися повертатися на окуповані території.
Очільник Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що всіх цивільних і військових, які перебували в полоні російських бойовиків Донбасу, перевірять на зв'язки з російськими спецслужбами.

Related

Суспільство 7128047627959276677

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item