ЛНР передала українській стороні 16 заручників

Представники самопроголошеної Луганської народної республіки передали українській стороні 16 заручників

У самопроголошеній ЛНР заявили, що обмін полоненими завершено.

Представники самопроголошеної Луганської народної республіки передали українській стороні 16 заручників в рамках обміну полоненими. Про це в середу, 27 грудня, пише Громадське.

Зазначається, що з так званої "нульової позначки" на підконтрольну Україні територію повернулися 3 автобуси з 16 українцями, яких утримувала так звана ЛНР. Серед звільнених - звинувачені в нібито шпигунстві футбольні фанати Владислав Овчаренко та Артем Ахмеров, а також військовослужбовець Валентин Богдан.
Водночас, як повідомляють РИА Новости з посиланням на керівника групи самопроголошеної Луганської народної республіки з обміну полоненими Ольгу Кобцеву, обмін полоненими між Києвом і ЛНР завершився.

За її словами, Україна передала так званій ЛНР 75 осіб.

"Ми віддаємо 16, нам віддають 75. Чому різниться з цифрою 99? Тому що на момент досягнення домовленості частина людей вже звільнилися, а частина людей відмовилися від повернення на територію ЛНР", - пояснила вона журналістам.
Як повідомлялося, в середу, 27 грудня, в пункті пропуску Майорське відбудеться довгоочікуваний обмін заручниками. Згідно з попередніми домовленостями, 74 громадян України обміняють на 306 затриманих сепаратистів і кадрових російських військових.

Раніше в ЛНР заявили, що вивезли полонених для обміну.

Related

Гаряча новина 9031423473974589509

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item