ЦВК РФ відмовив Навальному в допуску на президентські вибори 2018 року

Приводом для відмови Навальному стала судимість, яку Європейський суд скасував
У понеділок, 25 грудня, російський Центрвиборчком відмовив засновнику Фонду боротьби з корупцією Олексію Навальному в допуску до участі в президентських виборах 2018 року.
Як повідомляє РБК, члени ЦВК дійшли висновку, що його не може бути зареєстровано через судимість у справі Кировлеса, незважаючи на те, що вірок у ній було скасовано Європейським судом.
"Ваші юридичні побудови абсолютно невірні. Російська Федерація не виконала вимогу Європейського суду (скасувати вирок у справі Кировлеса)", - підкреслив опозиціонер.
За словами Навального, "рішення про недопущення на вибори виключить мільйони людей з цих виборів", тому що він представляє "величезну кількість виборців".
"Ви сидите тут, живі люди, рожеві, вгодовані. Я розумію складність вашої ситуації, але можна ж раз в житті зробити правильну річ", - зазначив він.
Утім, незважаючи на всі доводи, більшістю голосів ЦВК відмовила Навальному в реєстрації.
Після цього російський опозиціонер опублікував на своєму YouTube-каналі відео із закликом до "страйку виборців".
"Ми оголошуємо страйк виборців. Процедура, в якій нам пропонують брати участь, не є виборами. У ній бере участь лише Путін і ті кандидати, яких він особисто вибрав, що не представляють для нього ні найменшої загрози", - йдеться в ньому.


Related

Події у світі 5982052114886684970

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item