НАБУ затримало підозрюваних у розкраданні 260 млн

Співробітники НАБУ

Затримані підозрюються в розкраданні коштів Держінвестпроекту та Державної інвестиційної компанії.

 
Детективи Національного антикорупційного бюро України та співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 12 грудня, провели ряд обшуків, за підсумками яких затримали чотирьох осіб.
 
Як повідомляється на сайті НАБУ, затримані підозрюються в розкраданні коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) і Державної інвестиційної компанії на суму 259,2 млн грн.

"Серед затриманих - екс-заступник голови Держінвестпроекту, колишній співробітник агентства, колишній директор Державної інвестиційної компанії, директор ряду приватних підприємств з ознаками фіктивності", - перерахували в НАБУ.
 
За версією слідства, ці особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Державною інвестиційною компанією, компаніями Борисфен і Боржава резорт для реалізації національних проектів Якісна вода і Олімпійська надія-2022.
 
Після отримання коштів ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, з самого початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних фірм, підконтрольних посадовим особам Держінвестпроекту.
 
Відзначається, що співробітники НАБУ займаються розслідуванням цієї справи з липня 2016 року.
 
Як повідомлялось, напередодні міністр юстиції Павло Петренко заявив, що через проведений в його відомстві обшук НАБУ може зірватися подача позову проти Роснефти в Європейський суд з прав людини.

Related

Гаряча новина 4077493888649699860

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item