Суд протягом 72 годин визначить запобіжний захід для Саакашвілі - Геращенко


Лідер партії Рух нових сил Міхеїл Саакашвілі затриманий правоохоронцями відповідно до закону, протягом 72 годин йому визначать запобіжний захід на час слідства, повідомив радник глави МВС, народний депутат із фракції Народний фронт Антон Геращенко.
"Саакашвілі дійсно затриманий співробітниками Національної Поліції в суворій відповідності з Законом", - написав він у Twitter.
Радник глави МВС уточнив, що Саакашвілі "ховався в одній з київських квартир", під час його затримання ніхто не постраждав.
"Тепер суд протягом 72 годин визначить запобіжний захід для Саакашвілі на період слідства", - підкреслив Геращенко.


Нагадаємо, у п’ятницю, 8 грудня, Саакашвілі затримали у Києві та помістили до СІЗО.
Як повідомляє прес-служба Нацполіції, Саакашвілі затриманий на виконання доручення ГПУ. Він переданий слідчому органу розслідування кримінального провадження.
У Нацполіції також запевнили, що ніхто зі сторонніх громадян під час затримання не постраждав.
"Співробітники поліції на територію наметового містечка на площі Конституції не заходили. Будь-яких заходів, окрім охорони громадського порядку, не проводили", - зазначається у повідомленні.
Раніше представник генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що Саакашвілі підозрюють у скоєнні злочинів за трьома статтями: ч.1 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст.256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України.
Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію "акцій непокори" для усунення чинної влади в Україні.

Related

Події в Україні 3384239733270438579

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item