Трамп має намір схвалити план продажу протитанкових ракет Україні - ABC News

Продаж протитанкових комплексів може включати і системи Javelin
Президент США Дональд Трамп, як очікується, оголосить про своє схвалення плану продажу протитанкових ракет уряду України, передає ABC News з посиланням на численні джерела в Держдепартаменті США.
Як зазначає телеканал, продаж протитанкових комплексів може включати і системи Javelin.
"Продаж протитанкових ракет, які могли б включати в себе американську систему Javelin, ймовірно, спровокував би жорстку реакцію з боку Росії, яка може пригрозити зірвати заклики президента Трампа до поліпшення відносин із Москвою", - йдеться в повідомленні.
Як зазначає ABC News з посиланням на співрозмовника в Держдепі, загальна вартість оборонного пакету складе 47 млн доларів. Він буде включати 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок.
Якщо президент формально схвалить план, він буде представлений Конгресу, у якого буде 30 днів на розгляд. У разі схвалення з боку Конгресу, виконання плану стане завданням Державного департаменту США.
"Держдеп США не відповів на запит телеканалу", - говориться в повідомленні.
Нагадаємо, дані про рішення США почати комерційні поставки великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M107A1 та інших боєприпасів Україні поширили американські видання. Однак прес-секретар Держдепу США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон схвалив експортну ліцензію для України на покупку деякого легкого озброєнняі стрілецької зброї.
За її словами, попередні адміністрації президента також схвалювали ці ліцензії. Держдеп не схвалював продаж зброї безпосередньо українському уряду, а дозволив Україні купувати озброєння в американських виробників.

Related

Події у світі 5018604711668012027

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item