В Одесі показали, як виглядає зсередини американський есмінець

Американський корабель в порту Одеси

Корабель на 29 листопада зайшов в український порт.

Американські військові дозволили українським журналістам зняти, як виглядає зсередини есмінець James E. Williams, який недавно зайшов в порт в Одесі. Про це повідомляє Думська.
Як зазначається, James E. Williams - сорок п'ятий корабель в серії есмінців типу Арлі Берк. Він був закладений 15 липня 2002 року і будувався за найсучаснішим з усіх проектів. Всього через рік, 25 червня 2003 року, корабель був спущений на воду.
Людина, в честь якої названий цей есмінець, широко відома в світі як найтитулованіший військовослужбовець в історії американського флоту. Індіанець за національністю, він брав участь у двох війнах - Корейській і В'єтнамській.





















"Дуже популярний бойовий епізод з біографії Джеймса, коли він, командуючи невеликим річковим катером на річці Меконг, зумів разом зі своїми людьми відбити серйозну атаку комуністичних партизан, після чого викликав вертольоти, які знищили велике з'єднання В’єтконга", - пише видання.
За словами американців, в тому бою вони знищили близько 1000 прихильників Хо Ши Міна. За цей бій Джеймса нагородили найвищою військовою нагородою США - Медаллю Пошани. Також у нього були Військово-морський хрест, дві Срібні зірки, орден "Легіон пошани", три Бронзові зірки, три Пурпурні серця, медаль ВМС і Корпусу морської піхоти і кілька інших нагород.
Нагадаємо, американський есмінець USS James E. Williams (DDG95) зайшов в одеський порт 29 листопада.
Днем раніше він відмовився від заходу в порт Одеси через шторм на морі.

Related

Суспільство 43065150070818068

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item