Велике звільнення полонених ОРДЛО опинилось на межі зриву


Перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що минулого тижня представники угруповань ЛНР і ДНР надали додаткові списки осіб на обмін.
"Разом з тим, від представників ОРДЛО в останні дні, 14-15 грудня, мінська група отримала ще додаткові списки з вимогою обов'язково включити цих людей до списків на звільнення, і це, по суті, вносить серйозне сум'яття в визначення дати обміну. І по суті веде до зриву процесу", – написала вона на своїй сторінці в Facebook за підсумками скайп-конференції гуманітарної підгрупи Мінської групи.
За її словами, українська сторона під час переговорів запропонувала 20 грудня провести скайп-конференцію, щоб нарешті узгодити остаточні деталі.
"На жаль, попри визначені заздалегідь принципові питання порядку денного, ми сьогодні так і не отримали відповіді на питання верифікації людей, які категорично відмовляються бути переміщеними на окуповані території – і заявили про це тільки зараз. ОРДЛО по суті наполягає на тому, щоб українська сторона тягла на лінію зіткнення вільних людей", - додала вона.
Протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований, нині вкотре на переговорах в Мінську порушили питання обміну, очікується, що до кінця року відбудеться обмін заручниками.
За минулу добу, 17 грудня, на сході України загинули троє українських військовослужбовців.

Related

Події в Україні 7808832967255755909

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item