Путін готується до масштабної атаки - Кравчук


Президент РФ Володимир Путін створює умови для масштабного збройного наступу проти України.
Про це журналістам заявив перший президент України Леонід Кравчук, пише "Укрінформ".
"Я давно слідкую за виступами російського президента і недавно слухав його прес-конференцію. Він, здається, починає діяти так, щоб створити ширше поле для можливої глибшої і масштабнішої атаки на Україну", - сказав Кравчук, коментуючи відкликання російських офіцерів зі Спільного центру з контролю та координації на Донбасі.
Сприяти мирному врегулюванню могла б миротворча місія, однак "для цього вона має бути застосована відповідно до норм міжнародного права та ООН, а не так, як хоче Путін", заявив перший президент.
"Ми хочемо, щоб місія була на всій території, забезпечила повернення контролю над кордоном, мирне життя та відбудову зруйнованих районів. Це має бути місія великого масштабу, бо маємо справу з таким, скажімо так, оригінальним сусідом", - зауважив він.
Примусити Росію погодитися на розгортання ефективної миротворчої місії можна лише через міжнародний тиск, додав Кравчук.
"Спершу, коли розпочалася російська агресія проти України, потрібно було якось її зупинити і посадити Росію за стіл переговорів. "Мінський формат" у цьому випадку спрацював.
Але зараз, коли вже йдеться про конкретні речі, повернення територій, суверенітет, недоторканість кордонів, встановлення української влади на усій території, повернення Криму та інше - "Мінський формат" уже не спрацює. Треба або наповнювати його новим змістом та новими членами, або шукати інші — скажімо, через Будапештський формат працювати чи інші, які вже існують в Європі", - заявив він.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців, заявляв у серпні президент Петро Порошенко.

Related

Політика 7168866457971555085

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item