У НАБУ заявили, що історію з провокацією придумала Генпрокуратура та СБУ


Негласні співробітники НАБУ пропонували хабар чиновниці Державної міграційної служба в рамках спецзавдання на підставі постанови прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
"Відтак склад правопорушення у такому випадку відсутній. Відповідно до матеріалів кримінального провадження, посадовець ДМС сама неодноразово озвучувала вимогу щодо отримання "заохочення" у сумі 30 тисяч доларів США – спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом – за надання посвідки на тимчасове проживання на території України", - повідомили у НАБУ.
"Очевидно, що історія з "провокацією" була вигадана та використана Генеральною прокуратурою та СБУ, як формальний привід для втручання у діяльність НАБУ, зриву таємних спецоперацій Бюро, отримання санкцій на обшук конспіративних приміщень та особистих помешкань працівників НАБУ, їхнього затримання та залякування, отримання доступу до матеріалів ОРД. Кінцевою метою цих дій, на думку НАБУ, є блокування подальших розслідувань щодо топ-корупціонерів", - йдеться в повідомленні.
У НАБУ додали, що жоден із працівників ніколи не провокував на хабар посадовців ДМС.
Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу 1+1 назвав агентів НАБУ, які працюють під прикриттям, нелегальним угрупованням.
Між НАБУ, ГПУ і СБУ розгорівся конфлікт. Агент Бюро під прикриттям затриманий співробітниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ і СБУ в зриві секретної операції по виявленню корупції в Держміграційній службі.

Related

Політика 5289304836988914201

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item