Швейцарія зацікавилася справою Насірова


Суд розглянув клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про надання компетентним органам Швейцарської Конфедерації тимчасового доступу до документів компанії RN Group Limited, які були у швейцарських банках.
Про це йдеться в оприлюдненій в кінці листопада ухвалі Солом'янського районного суду Києва, яку проаналізував проект "Марлін", передає Depo.ua.
Бюро просило надати доступ іноземним органам до рахунків та речей компанії RN Group Limited з острова Тартола Британських Віргінських Островів, які були у банку Union Bancaire Privee та інших банках Швейцарської Конфедерації. Але суд відмовив у задоволенні такого клопотання, через те, що "детектив/прокурор на судове засідання не з'явилися".
10 листопада прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо Романа Насірова. Йому загрожує до 6 років в'язниці.
За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Related

Суспільство 207700733317613175

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item