Білорусь дозволила Росії перекидати на свою територію військову техніку і зброю

Військова угода між Мінськом і Москвою дозволяє РФ розмістити свою військову техніку на складах в Білорусі. На фото - навчання Захід-2017
У Білорусі набула чинності урядова угода з Росією про спільне технічне забезпечення регіонального угруповання військ двох країн, що дає можливість Росії розмістити в Білорусі свої військові склади.
Ця домовленість Москви і Мінська свідчить про підготовку сторін до загострення військово-стратегічної ситуації в регіоні, вважає naviny.by.
В цілому угода регулює питання взаємодії білоруської та російської армій. Однією з її опцій є допомога Росії в забезпеченні білоруських Збройних сил озброєнням, військовою технікою та іншими матеріальними засобами.
Крім того, домовленість дозволяє Росії перекидати свої військові запаси для потреб російських регулярних військ на склади в Білорусь.
Згідно з угодою, військові склади РФ в Білорусі створюються в період "безпосередньої загрози агресії".
Угода була підписана урядами Білорусі та Росії в листопаді 2016 року, Мінськ затвердив її в березні 2017 року. Вона набула чинності 14 листопада.
Нагадаємо, військова співпраця Росії і Білорусі під час навчань Захід-2017 викликала критику країн-сусідів.
Офіційно в навчаннях брали участь до 13 тисяч військових. У той же час, за даними НАТО, до них було залучено близько 100 тисяч військовослужбовців. При цьому Міністерству оборони Білорусі довелося спростовувати інформацію про розміщення російської військової контингенту на території країни.

Related

Події у світі 7850375789242249869

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item