Вчені вперше розшифрували гени гомосексуальності

ДНК людини

Дослідники відкрили гени, пов'язані з сексуальною орієнтацією.

 
Вчені вперше повністю проаналізували геноми гетеросексуальних і гомосексуальних чоловіків і виявили гени, які, судячи з усього, пов'язані з сексуальною орієнтацією. Результати опубліковані в журналі Scientific Reports.

Всього дослідники проаналізували більше 1000 геномів. Відмінності між геномами гетеросексуальних і гомосексуальних чоловіків спостерігалися в генах SLITRK5 і SLITRK6. Ген SLITRK6 впливає на розвиток мозку, зокрема, гіпоталамуса.
 
Гіпоталамус відіграє ключову роль у виробленні гормонів, що контролюють статевий потяг. Також відмінності спостерігалися в гені TSHR, пов'язаного зі щитовидною залозою, роботу якої раніше також пов'язували з сексуальною орієнтацією.
 
Хоча раніше вже проводилися дослідження генетичних факторів гомосексуальності, це перша робота, в якій геноми учасників експерименту були вивчені повністю, що робить її найбільш повним дослідженням такого плану.
 
"Навіть якщо варіант гена якось корелює з сексуальною орієнтацією, це не означає, що він за неї відповідає", - попереджають дослідники.
 
Так, певні варіанти генів можуть сприяти тому, що людина просто більш чесно й відверто розповідає про себе.
 
Нагадаємо, раніше Великобританія реабілітувала засуджених за гомосексуальність.

Related

Цікаво 4872357316329638505

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item