Загинув руфер, який розфарбував зірку в Москві у синьо-жовтий


У російському регіоні Кабардино-Балкарія в суботу, 1 грудня, загинув російський бейсджампер Олександр Погребов. Його звинувачували в розфарбовуванні радянської зірки в Москві в кольори українського прапора.
Про це повідомили в групі DvizhuhaClub, де Погребов працював інструктором.
"При стрибку в Баксанській ущелині загинув Саша Погребов. Подробиці і інформація про похорон буде пізніше", - йдеться у повідомленні.
Олександр Погребов - один із чотирьох підозрюваних у справі про фарбування зірки на сталінській висотці та встановлення прапора України.
Вранці 20 серпня 2014 року невідомі вивісили на шпилі сталінської висотки український прапор розміром 3 на 6 метрів і почали фарбувати зірку у жовто-блакитні кольори.
22 серпня 2014 року відомий український руфер Mustang Wanted опублікував заяву про те, що саме він перефарбував зірку. А четверо обвинувачених "найсправедливішим у світі" судом в РФ в хуліганстві невинні. Пізніше російський суд виправдав підозрюваних і постановив виплатити їм понад 2 млн рублів за незаконне кримінальне переслідування.
У серпні 2017 року у Швейцарії загинув Олексій Широкожухов, ще один фігурант справи про перефарбування зірки на шпилі сталінської висотки

Related

Суспільство 7026922488286431837

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item