Провісник смерті. Вчені пов'язали поступове зниження тиску з наближенням смерті

Низький тиск може бути ознакою серйозних проблем
Артеріальний тиск у літніх людей поступово починає зменшуватися приблизно за 14 років до смерті.
Британські дослідники з'ясували, що це справедливо навіть для людей, які страждають від гіпертонії, пише Medical Express.
Вчені з Медичної школи Ексетерського університету проаналізували електронні медичні записи 46 тисяч британців, які померли у віці 60 років і старше. У цю вибірку увійшли як здорові люди, так і ті, хто страждав серцево-судинними та іншими захворюваннями.
Виявилося, що різке падіння артеріального тиску в середньому за 14 років до смерті спостерігалося у пацієнтів з деменцією, серцевою недостатністю, високим кров'яним тиском і втратою ваги. Найменших значень тиск досягаd приблизно за 2 роки до кінця життя.
Більш м'яко, але аналогічним чином цей же процес спостерігається і у здорових людей. Судячи з усього, те, що раніше часто вважалося лікуванням від гіпертонії, насправді є ознакою набагато серйознішої і незворотної проблеми.
"Наша робота підкреслює важливість проведення досліджень з оцінками стану літніх пацієнтів в практиці лікарів у всьому світі. Проте, я був би дуже стурбований, якби хто-небудь став тлумачити нашу статтю як припущення, що гіпертонія не повинна розглядатися як хвороба в кінці життя, або що люди повинні припинити прийом ліків від тиску", - сказав Джордж Кушел, один з авторів дослідження.
За словами Кушела, необхідні додаткові дослідження, щоб з'ясувати, чому кров'яний тиск знижується у літніх людей таким чином.

Related

Цікаво 1584430974539610287

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item