Україна почала експертизу будівництва Росією Керченського мосту

В межах кримінального провадження кримської прокуратури триває екологічна експертиза
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україна проводить екологічну експертизу щодо будівництва Керченського мосту, щоб ініціювати суд на міжнародному рівні.
"Дуже важливий такий аспект нашої роботи, як протидія можливій екологічній катастрофі, яка може виникнути через будівництво так званого Керченського мосту. На сьогодні в рамках кримінального провадження кримської прокуратури проходить екологічна експертиза", - цитує генпрокурора агентство Інтерфакс-Україна.
За словами Луценка, у разі підтвердження ймовірності екологічної катастрофи офіційний Київ звернеться до країн Чорноморського співробітництва (Болгарія, Грузія, Румунія, Туреччина) "з пропозицією створення спільної слідчої групи для проведення досудового розслідування, а потім і судового, з питання будівництва цього мосту".
"Тут можливі перспективи - як заочного засудження, так і економічні санкції", - наголосив генпрокурор.
Нагадаємо, 27 серпня в Керченській протоці почався перший етап операції з транспортування та монтажу арок Керченського мосту Росією. 29 серпня завершилися роботи зі зведення арки.
Пізніше заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на зустрічі з профспілками морських і річкових портів заявив, що будівництво Керченського мосту в окупованому Криму, яке порушує міжнародне морське право, призведе до зниження товарообігу між Україною та іншими країнами.
У Мінінфраструктури заявляли про те, що Україна готує позов до РФ у зв'язку зі збитками портів через Керченський міст.
Міністерство закордонних справ України також направило РФ ноту у зв'язку з одностороннім рішенням Москви обмежити рух суден через Керченську протоку.
Крім того, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що будівництво Керченського мосту погіршить логістику Азовського регіону і призведе до збитків портів Маріуполь і Бердянськ.
Він також зазначив, що зупинити незаконне будівництво Керченського мосту можливо тільки під тиском міжнародних партнерів України і додаткових санкцій проти Росії.
Президент України Петро Порошенко віддав доручення направити в суд позов щодо Російської Федерації через будівництво Керченського мосту.
Крім того, у жовтні Адміністрація морських портів повідомила про зниження на третину вантажопотоку в Бердянському морпорту через будівництво мосту через Керченську протоку.

Related

Події в Україні 9200399829926448360

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item