У МЗС України прокоментували інформацію про переговори з Грузією щодо екстрадиції Саакашвілі

МЗС України не бере участі в переговорах про екстрадицію Саакашвілі
Заступник глави МЗС України Василь Боднар заявив, що відомство не бере участі в переговорах про можливу екстрадицію екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.
Про це він сказав на брифінгу, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"МЗС не веде (переговорів - ред.) точно. Грузія в моїй компетенції, але жодних контактів за лінією МЗС не було", - зазначив Боднар.
Він пояснив, що подібні  запити проходять за лінією Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру.
"МЗС не присутнє в цьому процесі", - додав дипломат.
Раніше телеканал Руставі 2 повідомив, що глава Служби державної безпеки Грузії Вахтанг Гомелаурі веде таємні переговори з Україною про видачу екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі.
Нагадаємо, 8 грудня Міхеїла Саакашвілі затримали в Києві. Йому інкримінують частину 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), яка передбачає від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі.
Його соратника Северіона Дангадзе затримали в Лубнах Полтавської області під час спроби покинути територію України. У нього вилучили сумку з доказами отримання коштів від українського олігарха Сергія Курченка.
Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію "акцій непокори" для усунення чинної влади в Україні.

Related

Події в Україні 279568387903401206

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item