В МЗС Угорщині заявили про три умови для подальшої підтримки України

Ілюстративне фото
В Угорщині мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту.
Про це він заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в понеділок, 11 грудня, під час перерви на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі.
За його словами, дії України мають повністю відповідати очікуванням ЄС та Венеціанської комісії, зокрема щодо нового закону про освіту, якщо "вона серйозно вірить у свої прагнення до євроатлантичної інтеграції".
Глава МЗС Угорщини зазначив, що опубліковане сьогодні рішення Венеціанської комісії є "абсолютно однозначним" – викладені в ньому пропозиції не можуть тлумачитися двозначно, передає Європейська Правда.
За словами Сійярто, з документа зрозуміло, що "правильне рішення" - це внесення змін у суперечливу 7 статтю закону Про освіту.
Сійярто заявив, що в цьому випадку уряд Угорщини має три очікування від української влади: не обмежувати вже наявні права, вести переговори з національними меншинами в Україні та повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії.
"Угорщина не може підтримувати прагнення України у міжнародній політиці до тих пір, поки не відбудуться зміни", - резюмував Сійярто.
Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії щодо імплементації мовної статті закону про освіту.
Нагадаємо, що 8 грудня Венеціанська комісія затвердила висновок щодо закону про освіту, в якому закликала Україну зробити мовну статтю більш збалансованою. 
Однак Угорщина заявила про підтримку Венеціанською комісією позиції саме Будапешта.
Угорщина різко розкритикувала українську реформу освіти. Вона містила в тому числі норму про перехід на українську мову всіх учнів з переходом у середню школу (мова йде про нацменшини). Будапешт заявив, що блокуватиме євроінтеграційні прагнення України в зв'язку з цим.

Related

Події у світі 4164458924609962119

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item