Саакашвілі за гроші Курченка намагався захопити державну владу - Луценко


Колишній губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі за гроші олігарха Сергія Курченка проводив акції, спрямовані на захоплення державної влади в Україні.
Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
"Операція стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеіла Саакашвілі, із членами злочинного угруповання Януковича, зокрема Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного організованого угруповання Януковича-Курченка, зупинення їхнього кримінального переслідування та відновлення контролю над активами, які вони в цей час придбали в Україні в кримінальний спосіб", - повідомив Луценко.
За його словами, наближений до Саакашвілі громадянин України Северіон Дангадзе звернувся через посередника до Курченка з пропозицією фінансувати діяльність Саакашвілі в обмін на інтереси олігарха.
"Зафіксовано отримання з російської сторони до оточення Саакашвілі близько півмільйона доларів. Приблизно половину суми вручили Донгадзе під контролем українських спецслужб - із переписуванням номерів купюр і фіксацією операції передачі", - сказав Луценко.
Курченко та злочинна організація безпосередньо пов'язані з Федеральною службою безпеки РФ, додав генпрокурор.
Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Related

Політика 8820808999255414251

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item