Швейцарія заявила про намір провести референдум стосовно ставлення до ЄС

Президент Швейцарії Доріс Лойтхард
Президент Швейцарії Доріс Лойтхард запропонувала провести референдум, в результаті якого громадяни зможуть висловити своє ставлення до співпраці з Європейським Союзом.
Про це повідомляє Blick.
"Двостороннє співробітництво - це важливо. Тому ми повинні прояснити наші відносини з Європою. Ми повинні знати, в якому напрямку йти. В такому випадку фундаментальний референдум був би корисним", - розповіла Лойтхард в інтерв'ю.
За словами президента, Європейський Союз створює "рамкові" угоди і домовленості, а Швейцарія за такими правилами грати не хоче.
Лойтхард додала, що в Європейському Союзі є ряд країн, дії яких спрямовані проти Швейцарії. Конкретні назви цих країн президент не уточнила, так як сама точно не розібралася з цим питанням.
Вона зазначила, що найнадійнішим партнером з ЄС для Швейцарії був колишній міністр внутрішніх справ Німеччини, потім фінансів, а нині представник Бундестагу Вольфганг Шойбле.
Лойтхард згадала, що деякі країни порівнюють Швейцарію з Великобританією з приводу відносин з ЄС. Вона вважає, що таке порівняння недоречне, тому що ці дві країни ведуть абсолютно різну політику.
Нагадаємо, 20 грудня Швейцарія заморозила активи колишнього президента України Віктора Януковича.

Related

Події у світі 7508524468220114024

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item