У Держдепі відреагували на заяви РФ про повне звільнення Сирії від ІДІЛ

Гізер Нойєрт
У Державному департаменті США заявили, що війна в Сирії проти терористів Ісламської держави продовжується, незважаючи на заяви Росії про перемогу.
"Росія висловила переконання, що їхня робота в Сирії має бути завершена. Наша ж місія в Сирії не завершена", - заявила речниця Держдепу Гізер Нойєрт, передає Укрінформ.
За її словами, міжнародна коаліція на чолі США продовжує переслідувати бойовиків ІДІЛ, які наразі контролюють невеликі населені пункти, зазвичай у пустельних районах.  
Представник Держдепу США наголосила, що американці разом з партнерами продовжать працювати над стабілізацією ситуації в Сирії, що передбачає наведення порядку, проведення заходів розмінування тощо.
Нойєрт також зазначила, що Вашингтон не вважає істиною заяву уряду Іраку про перемогу над ІДІЛ. За її словами, окремі терористи досі створюють небезпеку в регіоні.
Раніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що США поки не планують виводити свої війська з Сирії.
Нагадаємо, що 21 листопада під час зустрічі з сирійським президентом Башаром Асадом в Сочі президент Росії Володимир Путін оголосив про закінчення військової операції в Сирії.
6 грудня генеральний штаб збройних сил РФ повідомив, що Сирія повністю звільнена від терористів Ісламської держави. 

Related

Події у світі 572018666934514297

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item