Навального висунули у президенти Росії

Навальний намагається піти у президенти РФ

Російська ЦВК раніше попереджала про неможливість його реєстрації кандидатом.

 
У Москві 24 грудня ініціативна група провела збори і висунула кандидатом на посаду президента Росії Олексія Навального.
 
"За" висловилися 746 учасників зборів, тих, хто голосував проти або утрималися, не було, пише "Радіо Свобода".
 
Збори ініціативної групи в Москві пройшли на пляжі в Срібному бору. Після голосування Навальний вийшов на сцену зі своєю сім'єю - дружиною і дітьми - і заявив: "Ми готові виграти ці вибори, ми готові, і виграємо ці вибори".
 
Говорячи про бойкот у разі недопуску до участі у виборах, Навальний заявив, що на цих виборах має намір виграти.
 
"Неможливо визнати кампанію, на яку не допущений реальний кандидат. Ми не визнаємо ці вибори, але ми не усунемося. Ми будемо вести кампанію у країні, щоб якомога більше людей цю ​​кампанію не визнали. Тільки спробуйте не пустити нас на вибори, ми влаштуємо страйк!", - заявив політик.
 
Наприкінці виступу Навального в зал випустили конфетті.
 
Головою зборів обрали юриста команди Навального Івана Жданова. За його словами, команда Навального сподівається подати документи в ЦВК для висування політика 24 грудня.
 
На 24 грудня заплановане зібрання ініціативних груп із висунення Навального ще в 20 містах Росії.
 
У Владивостоку, зокрема, прихильники Навального вже проголосували за його висунення як кандидата у президенти Росії. На зборах групи виборців за участь Навального у виборах проголосували понад 600 осіб.
 
У Новосибірську і Красноярську на таких же зборах також висунули кандидатуру Навального, у кожному із цих міст на збори прийшли більше 500 людей.
 
За виборчим законодавством РФ, кандидата, який балотується на посаду президента як самовисуванець, повинна висунути група виборців чисельністю не менше 500 осіб.
 
ЦВК Росії неодноразово попереджала, що Олексій Навальний не буде зареєстрований як кандидат через судимість - у 2013 році він був засуджений на 5 років умовно у справі "Кировлес". Вирок був оскаржений в ЄСПЛ і скасований Верховним судом, але потім суд у Кірові знову призначив таке ж покарання.
 
Навальний вважає своє висунення законним і продовжує передвиборну кампанію.
 
Також у президенти висунули Сергія Полонського - бізнесмена, звинуваченого раніше в шахрайстві. Рішення прийняла ініціативна група із 520 осіб.
 
Крім того, журналіст Олег Лур'є висунутий ініціативною групою кандидатом у президенти РФ.
 
Як повідомив сам Лур'є у своєму Facebook, основою програми він вважає "боротьбу із шахраями і злодіями".

Як відомо, вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року - річницю анексії Криму Росією.
 
На з'їзді "Єдиної Росії", який відбувся 23 грудня, підтримали рішення чиного президента РФ Володимира Путіна про самовисування на виборах у 2018 році.
 
Комуністична партія Росії на з'їзді 23 грудня офіційно висунула кандидатом у президенти директора підмосковного радгоспу імені Леніна Павла Грудініна. Багаторічний учасник у президентських перегонах Геннадій Зюганов балотуватися відмовився.
 
Також 23 грудня передвиборний другий з'їзд "Громадянської ініціативи" висунув кандидатом на посаду президента РФ Ксенію Собчак.

Related

Події у світі 6348942443166031707

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item