Освітній закон порушив зобов'язання України перед НАТО


Україна, прийнявши новий закон про освіту, порушила зобов'язання перед НАТО.
Для відновлення співпраці з альянсом Україна повинна відкликати закон, заявив глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.
"Проігнорувавши права меншин і прийнявши новий закон про освіту, Україна не тільки порушила зобов'язання перед ЄС, а й перед НАТО" - заявив міністр.
Він також наголосив, що Угорщина не жертвуватиме інтересами закарпатських угорців у жодній геополітичній грі. За його словами, Україна сама винна у ситуації, що склалася.
"Якщо для України важливо відновити співпрацю з НАТО, вона має відкликати закон про освіту. І якщо для нею так само важливо відновити діалог між нашими країнами, вона має виконувати свої міжнародні зобов'язання" - заявив Сійярто.
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійятро вважає цілком природним і нормальним те, що Угорщина і Румунія разом виступають проти нового закону України "Про освіту". Таку заяву він зробив під час візиту в Румунію.
Після зустрічі з румунським колегою Теодором Мелешкану в румунському місті Клужі Сійярто заявив, що Угорщина зацікавлена у створенні і збереженні стратегічного контакту з Румунією в цьому питанні, адже "набагато краще створювати історії успіху, ніж мати справу з конфліктами".

Related

Політика 2411676971394902640

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item