Автори презентували Порошенкові законопроект про Антикорупційний суд. Його внесуть в Раду

Документ повинен з'явитися в Раді вже до кінця року - Порошенко
Експерти презентували президенту України Петру Порошенку законопроект Про Антикорупційний суд, який враховує рекомендації фахівців ОБСЄ і висновки Венеціанської комісії.
Цей документ буде направлений до Верховної Ради вже до кінця цього року, заявив Порошенко.
Автори важливої ініціативи 22 грудня зустрілися з Порошенком, повідомили в прес-службі. На цій зустрічі засновник Фонду інновацій та розвитку Георгій Вашадзе повідомив, що законопроект про Антикорупційний суд включає кращу міжнародну практику в різних країнах, експертні рекомендації фахівців ОБСЄ і висновки Венеціанської комісії.
"У нас є досвід роботи над Національним антикорупційним бюро, який досі в міжнародному співтоваристві є позитивним прикладом і довело свою ефективність. Ту практику, яка у нас була тоді, ми будемо чітко використовувати в цьому питанні", - зазначив він.
Порошенко висловив надію, що Верховна Рада, попри гарячі дискусії щодо доцільності прийняття закону про Антикорупційний суд, як можна швидше розгляне і проголосує за цей законопроект.
Напередодні Верховна Рада відкликала законопроект Про антикорупційний суд, авторами якого є народні депутати.
10 жовтня Венеціанська комісія порекомендувала президенту Порошенку внести свій законопроект в Раду про створення окремого суду, який буде займатися справами корупціонерів.

Related

Політика 711126262167692540

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item