Вся правда про лазерні технології в естетичній косметології


Лазерна косметологія з'явилася в 60-х роках XX століття. На сьогоднішній день сучасні лазери допомагають сповільнити не лише процес старіння шкіри, стимулюючи її регенерацію, але і вирішують масу інших проблем.
Наука і технології зробили крок далеко вперед і створили сучасні лазери, які роблять процедури безболісними і безпечними. Однак поряд з цим перш ніж довірити своє обличчя і тіло якомусь фахівцю, необхідно врахувати кілька нюансів. Для того щоб розібратися в цьому питанні, ми звернулися до Анни Шевєльової, засновниці клініки краси Zanneli Endermospa.
— Анна, які лазерні процедури сьогодні найбільш популярні?
— В естетичній медицині зараз широко використовуються лазерні технології, найпопулярнішими з них є: фотоомолоджування, фракційне лазерне омолодження (її ще називають лазерне шліфування), лікування пігментації, видалення судин і лазерна епіляція.
Багатьма нашими клієнтами улюблена процедура фотоомолодження. Вона безпечна і не вимагає реабілітаційного періоду, хоча відразу після процедури, перші 2 години, шкіра трохи почервоніла, як після засмаги. Але цей ефект швидко проходить і в подяку шкіра стає гладка, рівна, йдуть дрібні зморшки, пігментні плями, вирівнюється колір шкіри і присутній хороший ліфтинг.
Фракційне лазерне омолодження частіше роблять з метою усунення нерівностей шкіри, невеликих рубців на ній, наприклад, після акне. Ця процедура робиться в кілька етапів, залежно від потреб клієнта, комусь достатньо 2-3, деяким необхідно більш тривале лікування. У своїй роботі ми використовуємо найкраще обладнання в галузі медичних лазерних технологій, одним з яких є фракційний СО2 лазер SmartXide DOT. Інноваційна DOT технологія, в основі якої лежить точковий вплив на живі тканини, дозволяє виконати цілий ряд процедур:
-шліфовку шкіри
-видалення новоутворень
-вирівнювання зморшок
-усунення розтяжок і стрій
-видалення пігментних плям
-корекція шрамів і рубців
За умови правильного проведення процедури в результаті відбувається мінімальне пошкодження тканин з проявом максимального терапевтичного і естетичного ефектів. Постпроцедурний догляд помітно полегшується і для лікаря, і для пацієнта. Також важливо, що він скорочується до 3-7 днів. Але найважливіше, щоб цю процедуру робив грамотний фахівець.
Найбільш затребувана процедура сьогодні – лазерна епіляція (видалення небажаного волосся), її однаково люблять і чоловіки, і жінки.
Багато популярних процедур, такі як неаблятивне фотоомолоджування, лазерна епіляція, видалення судинних патологій, усунення пігментних плям і терапію акне ми проводимо на лазерній платформі на базі потужного Nd: YAG лазера і насадки UPL. До слова. таких систем в Україні всього три, дві з яких у нас в клініці.

— Ви згадали про те, що найважливіше, щоб процедуру лазерної шліфовки робив грамотний фахівець. Які йому варто задати питання, що б переконатися в його кваліфікації?
— Людині без спеціальних знань, звичайно, дуже складно зробити правильний вибір. Я раджу в першу чергу прийти на консультацію і познайомитися з лікарем-косметологом, поставити йому кілька запитань. Перша консультація в багатьох клініках безкоштовна. Питання можуть звучати так:
1. Чи потрібна мені лазерне шліфування?
Не можна прийти і сказати: «Зробіть мені лазерну шліфовку». Можливо, у цього пацієнта немає показань до лазерної шліфовки. Жоден поважаючий себе лікар-косметолог не піде на поводу у пацієнта. Якщо немає показань або є протипоказання, я можу відмовити в проведенні процедури або запропонувати альтернативну. Професіонал зробить те, що людині допоможе. А не те, що вона сама собі призначила або їй порадила подруга, інтернет.
2. Можна поцікавитися, наскільки затребувані ці процедури в клініці, що б оцінити практичний досвід фахівця.
Наприклад, ми в клініці робимо близько 20 лазерних шліфовок обличчя і тіла в місяць, а кількість проведених процедур епіляції різних зон на місяць перевалює далеко за сотню.
3. Обов'язково необхідно поцікавитися нюансами предпроцедурної підготовки і постреабілітаційного періоду.
Важливо пам'ятати, що цю процедуру роблять в осінньо-зимовий період. Оскільки після неї мінімум місяць не можна потрапляти під активне сонце. Також потрібно брати до уваги вік пацієнта. Якщо немає показань у вигляді пост акне і рубців на шкірі в молодому віці цю процедуру краще не робити. Не можна робити лазерну шліфовку, якщо на шкірі обличчя багато новоутворень  родимки або у клієнта тонка шкіра і висипання, шкіру необхідно спочатку лікувати, а не шліфувати.
— Сьогодні клініки пропонують процедуру лазерної епіляції на абсолютно різних апаратах. Звичайній людині складно розібратися, який краще. Одні пропонують зробити процедуру неодимовим лазером, інші  доданими лазером, треті  аліксандрітовим. Який рекомендуєте ви? За яким принципом варто робити вибір?
— Як правило, пацієнтові зовсім не важливі параметри і технічні характеристики самого апарату, яка у нього довгота хвилі і т.д. Йому важливо щоб був результат, не було боляче. Тому часто цю процедуру роблять за рекомендацією подружки, вона зробила, їй сподобалося і вона поділилася з іншими. У нашій клініці працюють неодимовим лазером — він відрізняється від інших апаратів ефективністю видалення волосся і найголовніше з них процедура майже безболісна. Процедура на цьому типі лазера дає дуже високі результати при роботі не тільки з темними, але і рудими, світлими, сивими і навіть пушковим волоссям. Крім цього, Nd: YAG давно і надійно зарекомендував себе в якості кращого судинного лазера, застосовуваного для усунення найрізноманітніших судинних патологій (будь-якого кольору, розміру і глибини залягання) Ще один важливий плюс неодимового лазера — можливість зробити лазерну епіляцію в літній період.
Доданий лазер і аліксандрітовий робить процедуру болючою. Також цими лазерами небажано користуватися в літній період.
— Чи є якісь протипоказання до лазерної епіляції? Чи можна цю процедуру робити, наприклад, під час вагітності?
— Своїм пацієнтам під час вагітності я намагаюся мінімізувати кількість і варіабельність процедур. Найчастіше пацієнтам, які чекають дитину, роблять тільки процедуру — HydraFacial. Її можна робити в будь-якому віці і в будь-який час року. Це та ж косметологічна чистка обличчя, але дуже приємна і робиться за допомогою апарату. Вона має потрійний вплив на шкіру, коли приємна чистка обличчя, супроводжується одночасним зволоженням і живильністю. Її обожнюють всі зірки шоу-бізнесу, як в Голлівуді, так і в Україні. Вагітним я можу також рекомендувати деякі маски для обличчя і мабуть все.
Також лазерну епіляцію я не рекомендую дівчаткам, у яких ще не почався менструальний цикл. Її можна робити, коли менструальний цикл вже йде протягом трьох років.
— Чи може лазерна епіляція якось вплинути в майбутньому на органи дітонародження?
— Ніяк вона не впливає на дітонародження. Ми працюємо тільки на глибину волосся — це приблизно 4 міліметри під шкіру. До яйцеклітини лазер не дістає, до неї 3 сантиметри.
— Чоловіки роблять собі такі процедури?
— Так дуже часто. Вони це роблять з точки зору гігієни і естетики.
— У Вашій клініці більшість процедур проводиться за допомогою апаратів. Використовується апаратура виробників з різних країн. У чому необхідність такого великого парку апаратури?
— У нашій клініці для вирішення кожної проблеми існує спеціальний апарат. Це дозволяє нам індивідуально підходити до вирішення поставлених перед нами завдань. Лікар — це моє покликання. Але у мене є перевага, перша освіта у мене технічна, завдяки цьому я грамотно підбираю обладнання в клініку. Але дуже важливо грамотно підбирати не тільки обладнання, а й кваліфікованих співробітників, кожен з яких в нашій клініці володіє величезним практичним досвідом і спеціальною теоретичною підготовкою. Всі фахівці проходили навчання і регулярно підвищують свою кваліфікацію безпосередньо у виробника обладнання та працюють тільки за найефективнішими протоколами.

Related

Технології 6214976885133158663

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item