Ізраїль збив ракету, випущену із сектора Газа

Система Залізний купол уже п'ять років захищає Ізраїль від ракетних атак

Армія застосувала систему ПРО Залізний купол.

 
Ізраїльські військові збили ракету, випущену із сектора Газа по півдню країни. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на прес-службу армії Ізраїлю.
 
"Система ПРО Залізний купол перехопила ракету, яка була випущена із сектора Газа по південному Ізраїлю", - йдеться в короткому повідомленні.
 
Інформації про постраждалих не надходило.
 
Раніше на півдні Ізраїлю спрацювали сирени тривоги, сповіщаючи про можливий ракетний удар.
"Сирени прозвучали в регіональних радах Шаар ха-Негев, Сдот-Негев, Хоф-Ашкелон, а також у місті Сдероті", - повідомили військові.
 
Залізний купол - система ПРО, розроблена ізраїльською компанією Rafael. Вона призначена для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 кілометрів. Також система здатна збивати літаки на висоті до 10 км. Одна батарея може захищати територію площею 150 квадратних кілометрів.
 
Як повідомлялось, у Єрусалимі і в містах на Західному березі річки Йордан проходять масові акції протесту і сутички між ізраїльтянами і палестинцями. Рахунок постраждалих вже йде на сотні.
 
Спалах насильства викликало рішення президента США Дональда Трампа, який 6 грудня офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю й оголосив про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.
 
У свою чергу глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас заявив, що Єрусалим - вічна столиця Палестини.

Related

Події у світі 7579988167300542709

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item