Франція закликає Росію прибрати з території України бойовиків


Франція засуджує обстріли, які відбулися в ніч на 13 грудня в Попасній Луганської області і піддали небезпеці життя п'ятьох спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні та закликала РФ вплинути на бойовиків для припинення вогню.
"Ми дуже стурбовані відновленням інтенсивності боїв на сході України, які з початку грудня привели до загибелі 17 осіб, а 37 отримали поранення", - заявили на брифінгу в Міністерстві закордонних і європейських справ Франції, передає Ліга.
У французькому МЗС також зазначили, що "Франція разом з Німеччиною повністю мобілізовані в нормандському форматі" для роботи над врегулюванням конфлікту в окупованій частині українського Донбасу.
Франція закликала сторони повернутися до режиму припинення вогню на період різдвяних свят під час наступного засідання тристоронньої контактної групи, яке буде проходити в Мінську 20 грудня.
Мінський протокол (мінська угода) - документ, підписаний 5 вересня 2014 року в Мінську в будівлі "Президент-готелю", що передбачав, зокрема, припинення вогню на території Донецької та Луганської областей України. Повна назва - "Протокол за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану Президента України Петра Порошенка та ініціатив Президента Росії Володимира Путіна".

Related

Події у світі 5291022445713110608

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item