Нетаньяху назвав Ердогана диктатором і закликав "не читати лекції про мораль"

Біньямін Нетаньяху
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану не варто читати лекції про мораль, та нагадав йому про знищення "курдських сіл" і "допомогу терористам".
Таким чином Нетаньяху відповів на слова Ердогана, який раніше назвав Ізраїль "терористичною державою", повідомляє The Times of Israel.
"Я не звик слухати лекції про мораль від лідера, який бомбить курдські села в його рідній Туреччині, який саджає до в'язниці журналістів і допомагає Ірану обходити санкції", - заявив він.
Нетаньяху також додав, що Ердоган "допомагає терористам, у тому числі в секторі Газа, вбивати невинних людей".
Раніше Ердоган розкритикував Тель-Авів за придушення протестних акцій палестинського населення за допомогою поліцейських. Зокрема, він заявив, що Палестина окупована "терористичною державою" Ізраїль.
Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Він доручив Державному департаменту почати підготовку до переведення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму.
Президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що рішення Дональда Трампа нівелює всі спроби Вашингтона встановити мир між Ізраїлем і Палестиною.
Ісламський рух опору (ХАМАС), який контролює Сектор Газа, закликав Палестину до опору та пригрозив "новою інтифадою" (повстанням).
В Ізраїлі почалися масові протести. Під час зіткнень жителів палестинських територій з поліцією Ізраїлю постраждало понад тисячу арабів. Пізніше стало відомо про двох загиблих і сотні поранених палестинців унаслідок зіткнень з ізраїльськими військовими.

Related

Події у світі 2265685267782379640

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item